lauantai 6. helmikuuta 2016

Veeran elämässä tapahtuu hyviä asioita

Veeralla oli ikää jo 19 vuotta. Hän oli jo vuoden verran asunut omillaan ja viihtynyt hyvin. Myös työ lastenhoitajana sujui hyvin. Veeralla oli säännöllisesti lastenhoitokeikkoja 10-vuotiaan Jimi-pojan vahtimisessa ja vuoden ikäisen Aunen vahtimisessa. Jimin kanssa Veeran touhuilu oli sitä, että Veera auttoi Jimiä läksyissä, pelaili Jimin kanssa lautapelejä jas laittoi Jimille ruuan. Se oli Veerasta mukavaa puuhaa. Aunen kanssa touhuilu oli enimmäkseen perus hoitotoimia jas leikittämistä, joka sekin sujui hyvin. Veera oli hyvä lastenhoitaja molemmille lapsille.


Veeran asunnossa oli kotityöt joskus Veeralle raskasta hommaa. Mutta onneksi Veera äiti monesti auttoi esim siivoamisessa ja muissakin kotitöissä Veeraa. Veera kävi munuaisten dialyysihoidossa pari kertaa viikossa, mutta sellainen hyvä asia, että Veera sain tietää, että hän saa uuden munuaisen. Veera oli ollut jonossa uuden munuaisen kohdalla pitkään ja nyt tuli tieto, että hän saa uuden munuaisen ja sen jälkeen voidaan mahdollisesti dialyysihoidot lopettaa.


Se oli onnen päivä! Veeran piti viikon kuluessa valmistautua leikkaukseen. Veera sai töistä sairaslomaa siksi aikaa kun munuainen vaihdetaan ja Veera pääsi sairaalaan osastolle. Osasto oli tuttu paikka, sillä osastolla Veera oli ollut ennenkin. Veeralle hoitajat ja lääkäri olivat tuttuja kaikki ja Veera viihtyi osastolla. Veera nukutettiin ja uusi munuainen siirrettiin Veeraan. Veera oli leikkauksen jälkeen vielä joitakin päiviä osastolla toipumassa. Veera makaili osastolla ja oli tosi mukavaa Veerasta olla jälleen osastolla. Osastolla on säännölliset rutiinit ja kivat, tutut hoitajat.


Veeraa kävivät kastsomassa isä, äiti, sisko, veli ja myös mummo ja ukki sekä serkkupojatkin kävivät katsomassa Veeraa. Kun he olivat käyneet, niin Veera sai kivoja yllätysvieraita: nimittäin Jenni ja Tommi pikku Aunen kanssa olivat tulleet Veeraa katsomaan. Pikku Aune hymyili onnellisena ja jokelteli Veeralle ja Veera sai pidellä Aunea sylissä. Jenni kertoi, että he olivat rukoilleet sen puolesta, että Veeran leikkaus menisi hyvin ja kyllä se ilmeisesti hyvin oli mennyt koska noin hyvissä voimissaan Veera osastolla oli.



Nyt Veeralla oli elämässään yksi rasite vähemmän. Hän ei tarvinnut enää dialyysihoitoja. Myös kakkostyypin diabetes oli hyvässä tasapainossa. Veera oli saanut verensokeriarvonsa normaaleiksi. Veeralla oli elämä aika hyvällä mallilla nyt. Veeran äitikin oli tyytyväinen nyt Veeran tilanteeseen ja siihen, kun Veeran vaivoja on saatu vähemmäsi. Tällä hetkellä Veeran verenpaine oli aika korkea ja sitä koetettiin liikunnan ja ruokavalion sekä verenpainelääkityksen avulla saada matalammaksi. Veeran äiti otti tavakseen kävellä Veeran kanssa pitkän lenkin muutaman kerran viikossa työpäivänsä jälkeen sen reissun yhteydessä kun kävi Veeran kotona. Siinä Veeran kuntokin koheni huomattavasti.



Veeran kissakin jakseli hyvin. Siitä oli kasvanut jo iso, komea kolli. Veeralle oli paljon iloa ja seuraa kissasta. Kissa kehräsi Veeralle ja puski Veeraa ja yöllä kissa tuli Veeran viereen nukkumaan. Kissa oli tosi kiltti ja seurallinen myös vieraita kohtaan. Aina silloin kun Jenni tai Henna kävi Veeran luona, niin kissakin seurallisena tuli vieraittenkin syliin kehräämään. Veeralle oli eläimet todella rakkaita. Veeralla on kissa, Veeran vanhemmilla on koira ja Veeran siskolla on kaneja. Kaikista noista eläimistä Veera piti paljon ja olivat rakkaita eläimiä Veeralle. Veeralla oli kerran myös hoidossa sekä siskon kanit että vanhempien koira, kun eräänä viikonloppuna Veeran äiti halusi lähteä yhdessä Veeran siskon kanssa kahdestaan käymään Helsingissä. Lemmikit olivat kaikki Veeralla hoidossa ja Veera hyvin hoiti niitä.



Sen viikonlopun jälkeen kun oli olleet siskon ja vanhempien lemmikit Veeralla, Veera mietti, jos hän jossakin vaiheessa hankkisi lisää eläimiä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti