torstai 23. helmikuuta 2017

Pikku Aune kasvaa ja kehittyy

Aune oli 5-vuotias ja pikkusisarukset Emma ja Luukas 2v ja Samuel 1v. Perheessä oli neljä pientä lasta ja siksi äidillä kädet täynä töitä lastenhoidossa. Äiti jäi työstään kotiin hoitamaan näitä lapsia ja hän ihmetteli noin puoli vuotta sitten etä miksei Veera enää tule hoitamaan näitä lapsia. Hän soitti Veeran äidille ja kyseli asiasta ja Veeran äiti kertoi, että Veera on joutunut vammaisten ryhmäkotiin. Sine ryhmäkotiin tämä Aunen äiti oli soitelut ja kyselyt voisiko Veera jälleen tulla hoitamaan lapsia niin oli tylysti sanottu, että ei todellakaan voi ja että he eivät katso Veeraa siihen soveliaaksi. Aunen äiti oli ollut äkäinen asiasta ja sanonut, että Veera on taitava ja osaa hyvin ja että nuo hoitokodin tyypit eivät tiedä Veerasta yhtään mitään, ovat vain ennakkoluuloisia.



Puoli vuotta myöhemmin kuitenkin Aunen äiti sai kuula iloisia uutisia. Ryhmäkodista soitettiin ja ryhmäkodin ohjaajat sanoivat muutaneensa näkemyksensä Veerasta ja että he uskovat, että Veera voi turvallisesti hoitaa lapsia ja tähän asti Veera oli ryhmäkodista käsin käynyt suojatyökeskuksessa ruuveja pussittamassa mikä oli ollut Veerasta erittäin tylsää ja niin Veera pääsi pois ruuvihommista ja Veeran työpaikaksi tuli ruuvihomman sijasta Aunen ja Aunen sisarusten koti jossa Veera sai edelleen hoitaa Aunea ja Aunen pienempiä sisaruksia.



Voi sitä ilon päivää! Voi sitä ilon päivää! Veera oli onnellinen ja niin oli myös Aunen äiti ja lapsetkin onnellisia asiasta. Veera kulki bussilla kolmena päivänä viikosta auttamaan lastenhoidossa ja muut päivät viikosta olivat Veeralla vapaapäiviä jolloin Veeralla oli omaa, vapaata aikaa tehdä mitä haluaa ja käydä vaikka ryhmissä joko hoitokodin järjestämissä tai hoitokodin ulkopuolela tai vaikka lukea kirjoja. Nyt oli taas saatu Veera hoitamaan lapsia.


Pikku Aune kasvoi ja kehityi ja oppi puhumaan jo ja jutteli paljon ja kyseli Veeran perään. Veera oli Aunelle rakas ja tärkeä hoitotäti. Sisarusten kanssa Aune myös leikki ja touhusi paljon. Aune pysyi terveenä eikä juurikaan sairastellut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti